Yellowtail Kingfish

Algemeen
Yellowtail Kingfish is een vis met veel potentie en toepassingen. Gekweekte Yellowtail (Seriola lalandi/Pacific Yellowtail/Hiramasa) wordt gezien als het duurzame alternatief voor bedreigde mariene vissoorten zoals tonijn of zwaardvis. Yellowtail is een warmwatersoort die in het wild voornamelijk voorkomt in de subtropische wateren rondom Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. De vis kan tot wel 2.5 meter lang worden. Door een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren is het een zeer gezonde menukeuze.

 

Kwaliteit
Het vlees heeft een stevige bite, een lichtroze filet en een zachte smaak. De vis wordt geleverd als hele vis, van 700 g tot wel 5 kg, of in filets zowel diepgevroren als vers. Verse Yellowtail staat bekend als een hoogwaardige vis die populair is als sashimi, maar ook zeer goed gegrild of gerookt tot zijn recht komt. De vis is dan ook populair onder top-chefs. De Yellowtail stelt hoge eisen aan waterkwaliteit en zijn smaak wordt positief beïnvloed door hoogwaardig voedsel met een hoog oliegehalte.

Kweek
Kingfish Zeeland in Kats is de enige kweker van Yellowtail in Nederland. De vis wordt het hele jaar door op duurzame wijze gekweekt in een gesloten recirculatiesysteem (RAS), zonder gebruik te maken van vaccinaties of antibiotica. De kwekerij draait volledig op wind- en zonne-energie. Op deze manier is het kweekproces controleerbaar en duurzaam en is deze “Dutch Yellowtail” zowel ASC als BAP gecertificeerd. Daarnaast wordt de vis door de Good Fish Foundation aanbevolen als “groene keuze”.
 • Tarbot

  tarbot

 • Meerval

  meerval

 • Paling

  paling

 • Snoekbaars

  snoekbaars

 • Forel

  forel